September 26, 2009

raya @ Kula Sungai Baru Melaka





We celebrating Hari Raya Aidilfitri @ Kuala Sungai Baru Malacca visiting Sheikh Khalid and Ummi Rohani having a great time and moment indeed.We@ shaherophotography captured all the great moment there and wish you all viewers'Selamat Hari Raya Aidilfitri and maaf zahir dan batin' to all muslims and wish you all have a good time where ever you are.Salam...

August 27, 2009

Ulang tahun ke32 Mr Yusdon!



Shaherophotography sekali lagi mempersembahkan ‘Outing Bulan Ramadhan’ sempena Ulang tahun Yg ke32 En Yusdi Hassan.Lokasi tempat kejadian berlangsung diBurger King sek13 Shah Alam.Turut mengundang:

En Adib aka ‘Mastermind’
En Ah fook
En Shimi aka Escavos
En Naim aka The 2nd photographer
Mizz Aleeza Loo aka ‘Asstnt Mastermind’
En Azrol the Jebak

Terima kasih bebanyak kepada mereka2 yg menjayakan lagi sambutan ulangtahun yg ke32 En Yusdi Hassan especially Shimi contribute kat Video(klu x cmne nak capture) dan juga En Naim yg turut menyumbangkan photo2 yg mungkin memberikan sedikit memori untuk dikenang dalam masa 10 tahun lagi.Gua x sempat nak edit la pics2 kat slide nihh.Dah berumur En Yusdi kita sorang nih.Ni kira hadiah aku la Yus buat hang.Nanti aku burn kan dvd ni kasi kat ko.Ape2 pon En Adib mmg jahat tahap ‘Tetapir”.Supplier telor pon x kurang jahatnya membekalkan telur2 ayam ‘Inject’ kepada hadirin yg hadir pada waktu kejadian berlaku.Shimi……..heheeee.Ko takut ekhhhhh.Azrul seperti mahu singgah di seven eleven(7e) macam nak repeat kat En Adib!hahahaa.Tapi macamane nak buat RULLLLL…..dah hari jadi ko tu dan2 muncul pulak kan..hahah.Shilake lu adib….Lu mmg jahat siott.hahaaaa.Ok la kepada semua viewrs2 hope enjoy,happy viewing and Salam Ramadan From us @Shaherophotography. Sori kepada sume viewers2...x tau kenapa x sampai ending lak video nih..patut ade lagi ending n ucapan so on.Segala kesulitan amat dikesali.

August 14, 2009

Timelapse jika Aku Seorang Robot




Sebenarnye.....aku tgh bosan sgt2 sampai x tau nak wat ape.Dah naik muntah nak baca journal2 toxicology ni.aku rase macam nak lempang2 je Author yg wat journal nih.xpe2,sekurang2nya ade la skit contribution dia kat journal tu kepada masyarakat walaupon kandungan isi journal tu menunjukkan yg author nih seorg y 'pervert'.Lapar tu leh tahan la gak pasal aku buat2 lupa yg aku nih blom makan.ntah la yg tu korg jgn tyer kenapa.malam tu aku balik dari kije tros aku basuh toilet sambil2 menunggu PC aku tu On.Seraya pc aku on,maka terus aku bukak editing timelapse aku yg aku capture kat atas BUmbung Pasaraya yang dikenali sebagai PASARAYA BINTANG kat seksyen 7 shah alam tu sebelum termasuk didalam kategori 'timelapse yg terbengkalai'.tgh2 khusyuk aku mengedit ,adib mesej aku ajak makan dia cakap dia ade beli nasi lemak lebih tadi suh datang umah dia makan.Alhamdulillah....ade gak rezki Allah nak bg.Gua save n tros capai kunci kapcai n pegi umah adib sambil makan nasi lemak tu dan menekaan remote astro sesuka hati aku (macam umah sendri).Lepas makan Aku chow and sambung balik keje tadi tu.Erhmmmmm...part lagu tu yg aku x tau nak bubuh ape lagu.Jadi memandangkan hari2 kerja macam robot and so on,maka aku memilih lagu Monoloque(butterfingers) utk dimuatkan dalam Timelapse nih.Dan aku namakan dia Timelapse 'Jika Aku seorang robot'.Timelapse nih aku capture start dari scene petang hingga la ke malam n then bersambung dari malam ke hari terang balik...aku masukkan gak timelapse lama aku buat kat federal highway tu sket kat part ending tu.harap2 korg enjoy la yea...!happy viewing!

August 7, 2009

TIMELAPSE @ FEDERAL HIGHWAY by Shaherophotography




Here is my time lapse @ federal highway which i don't give a damn for that more than thousand shutter count release during the making of this time lapse.Hope you all viewers happy and enjoy viewing this time lapse as my appreciation to all of you viewrs @ my blog.

Song and Lyrics by Butterfingers
Kembali Album

August 1, 2009

Istana Budaya Kuala Lumpur (late post May7th 2009)





Happy mother's Day concert were held @ Istana Budaya Kuala Lumpur which performed by our local Malaysian artist The Black Dog Bone , Jayjay and Rahim Othman.I supposingly upload this story @my blog on May 7th 2009.Hehee..sorry for the late post..The concert start from 5th may 2009 until 7th May 2009 which have a good coverage from the local radio station,local supporters,foreigners and the spectators were 'Full House' awsome.We @ Shaherophotography enjoyed the show so much and wish could share the great moments and awsome music with those who read this blog there.

July 26, 2009

Anas As Said wedding 18th july 2009






Dewan Tun Razak,Cheras,KL- Wedding ceremony of bride and groom Anas AS Said Zaharuddin and Masniza Binti Mohd Alias on 18th JUly 2009.We @ Shaherophotography glad to attend and captured some great moments there during the wedding.We hope all the happiness to the bride and groom and wish may Allah bless them indeed.

June 23, 2009

Adlin Aman Ramli &Emelda Rosmila wedding 2009






We@ Shaherophotography appreciate very much to our affiliate members from Anwarpictures which give us opportunity to cover this photography moments of Adlin Aman Ramli & Emelda Rosmila on 21st June 2009 @ Meru Klang Selangor.We @ shaherophotography & Anwarpictures follow them from the make up session @ RCH klang untill to end of the events done to give a good coverage for this Bride & Groom and captured the moments during the wedding.We once again like to congrats this Both couple and May Allah bless you indeed.For more pics visit http://www.flickr.com/shahero

June 18, 2009

Storybook Cover of Azizi n Atie's wedding 2009


This is the storybook cover of Azizi & Atie's wedding 2009 which is 75% progress already done.huhuh.I just posted before the wedding pics @ my flickr page as well.This is a special request from Yatie(pengantin baru kita) as she wanted to view it as well before we start proceed the printing.To all the viewers enjoy the pics @ http://www.flickr.com/shahero.happy viewing!

June 10, 2009

Strobe @ stadium Shah Alam Selangor


After lepakking @ mamak Stall somewhere in subang ,we plan to do some 'painting strobe' @ anis car(mazda 210 b8)huhuu.Using ML-3 infrared shutter trigger and the speedlight as well,hmmmmm...anis and adib Tukang cover itu line lah just in case if got suspicious car or police car patroling in that area.So far the weather are good.No rain and so on.but a bit flare @ my image.hahaha.Lazy to touch up coz kedai gambar(photoshop) closed.

June 8, 2009

Kahfy's Birthday...2 tahun


Kahfy bt Khairul Anuar adalah budak yg nak kene besit ngan mak dia(kak wawa) pasal dia suke nyakat mak dia.huhu.Dah 2 tahun anak buah aku nih sedar x sedar.Setakat auta,berlakon dan sebagainyer sudah dia belajar sume itiew dalam umurnyer mencecah 3 tahun.Tinggal nak pandai bercakap jerr lagi....aku rasa mahu jenuh nak melayan kang kalau dah pandai bercakap.Bijak?semestinyer..!Hobi dia pulak------suka merendam telefon ayan dan uminya Didalam teko teh atau pon kat dalam cawan yang masih penuh ngan kopi!adoiiiiiii...memang nakal yg amat.kawan baik dia pulak-----Sibugis aka Kucing hidung penyek!kawan dia mengalami keguguran bulu tahap optimum ekoran geggaman maut dari Kahfy yang nakal itiew!huhu.Happy Birthday Kahfy!huhu


From Paklang Shahir.

June 7, 2009

azizi & Atie's wedding






































huhuuu....bride n groom yg cool n very coorperate dalam sume kerja2
aku...thnx bebyk kat dorg n tahniah wat Atie yg kini sudah bergelar 'Isteri Orang'.huhuuu...(thnx gak kat Mizz Anne dan juga Fayyaz)Nasib baik x kuyup mase outdoor photoshoot kat putrajaya nihh....Mr Withoutpepper tolong aku pegang light..Semoga berkekalan sehingga keakhir hayat to aziz and atie.....Kepada kengkawan Kolej/uni yg datang semasa majlis resepsi terima kasih jugak aku ucapkan bagi menjayakan Majlis Raja sehari mereka itiew!

April 28, 2009

MSU Fifth Convocation Ceremony 20/04/2009



























Order of Proceedings (Start)

8.30am- Arrival of Guests
8.45am- All Guests Seated
8.45am- Students Procession
9.15am- Academic Procession
9.30am- Chancellor's Procession
President's Speech
Conferment of Degree
Awards
Best student Speech
Speech By HRH Chancellor
MSU Song
12.45pm-Chancellor's procession
1.00pm-Lunch
1.45pm -End